Web Analytics Made Easy - Statcounter

انسان امروز به سختی قادر به سر بلند کردن است تا به تماشای ملکوت بنشیند و لذت ببرد. گویی سرها همه سنگین شده اند و چشم ها به این جهان دوخته‌اند.

به گزارش خبرنگار مهر، متن زیر یادداشتی از حجت الاسلام داوود مهدی زادگان است که در ادامه می خوانید؛

شاید جامعه بشری در هیچ دوره ای از تاریخ خود به مثل قرون حالیه تجربه این جهانی بودن را پشت سر نگذاشته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دنیا گروی فرا گیر شده است و بر تجربه زیسته بشر سلطه بی سابقه ای پیدا کرده است. انسان امروز به سختی قادر به سر بلند کردن است تا به تماشای ملکوت بنشیند و لذت ببرد. گویی سرها همه سنگین شده اند و چشم ها به این جهان دوخته‌اند.  تعلقات این جهانی به سان عقالی بر عقل شده است و حرکت قوسی صعود و نزول یا گردش آن جهانی را از عقل گرفته است و خردورزی را به سیر افقی و گردش عرضی محدود کرده است.

 قلمرو معرفت عقلانی با محدودیت پیش آمده نه تنها کوچک شده است که منابع شناختی آن نیز تقلیل یافته است. و این طبیعی به نظر می آید. چون برای انسان این جهانی شده معرفت تجربی در کنار معرفت ریاضی برای فهم جهان مادی کافی به نظر آمده است . و این قناعت دنیوی است که سرچشمه گسست از ملکوت و شناخت ملکوتی می شود. راه های معرفت معنوی یک به یک کنار گذاشته می شوند و نردبان های آسمان برچیده می شوند. دیگر هیچیک از آنها ارزش معرفتی ندارند و سرچشمه معرفت به شمار نمی آیند و فقط به مثابه اشیا باقی مانده از جهان گذشته ، ارزش مطالعه پیدا می کنند. درباره همه وجوه نردبان های آسمان بحث می شود مگر وجه معرفت زایی و هدایت گری . و البته انسان دنیوی شده امروزی دلیل معقولی برای این بی اعتباری معرفت معنوی ندارد و از روی خود بسندگی و احساس کاذب بی نیازی است که آن را بی اعتبار شمرده است. 

بدین ترتیب، وحی که والاترین سرچشمه معرفت معنوی و ریسمان محکمی است که از ملکوت به این جهان الهام شده است، در تجربه زیسته این جهانی شده به حاشیه می رود. سخن خدا شخصی تلقی می شود و حق تجلیات عینی در سیاست و حوزه عمومی ندارد. 

چقدر دشوار است که گمان کنیم کلام خدا در خانه خود حق اظهار نظر ندارد. به همین خاطر، اگر انسان این جهانی شده اندک تمایلی به بازگشت و بر پاکردن مجدد نردبان های آسمان و چنگ زدن به ریسمان ملکوت را پیدا کرده است ؛ باید اول گامش، باور مجدد به وجه معرفت زایی و هدایت گری وحی باشد. هر کار اولیه ای غیر این، کوفتن بر در بسته است. او باید باور به مضمون طلیعه آیات سوره بقره پیدا کند که قرآن کریم را کتاب معرفت و هدایت معرفی کرده است.

«ذَلِکَ الْکِتَابُ لَا رَیْبَ ۛ فِیهِ ۛ هُدًی لِلْمُتَّقِینَ» [سوره البقرة : ۲]

منبع: مهر

کلیدواژه: داوود مهدوی زادگان قرآن معرفت شناسی معرفی کتاب سازمان اوقاف و امور خیریه فلسفه قرآن سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی مسلمانان مسابقات قرآنی نشست علمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی شهید صدر حجاب و عفاف اخلاق شهید سید مرتضی آوینی رادیو قرآن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۰۵۳۳۱۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

«مقرأة الحرمین» خدمتی برای تصحیح قرائت، یادگیری تجوید

به گزارش حوزه اندیشه خبرگزاری تقریب، طرح جدید اداره امور مسجد الحرام و مسجد النبی (ص) با عنوان «مقرأة الحرمین» خدمتی برای تصحیح قرائت، یادگیری تجوید، اتمام حفظ و یادآوری حفظیات قرآنی به ۶ زبان عربی، انگلیسی، اردو، اندونزیایی، مالایی و هوسایی است و پس از یادگیری کامل، گواهینامه و اجازه قرائت با سند متصل از سوی معلمان دارای مجوز در علم قرائت به قرآن‌آموزان اعطا می‌شود. این خدمت با هدف اینکه مرجع نخست در آموزش قرآن کریم باشد، راه‌اندازی شده است.

مقرأة الحرمین با هدف سهولت در آموزش کتاب خدا و یادگیری ترتیل قرآن برای کسانی که تمایل دارند در هر زمان و مکانی با استفاده از فناوری جدید و اجرای بهترین روش در آموزش قرآن کلام وحی را فرا بگیرند، اجرا می‌شود و به حجاج و عمره‌گزاران نیز فرصت آموزش قرائت صحیح قرآن کریم را می‌دهد و به آنان گواهینامه و اجازه قرائت اعطا می‌کند.

این پروژه دارای برنامه‌های متعدد آموزشی از جمله تصحیح قرائت، حفظ، یادآوری محفوظات، یادگیری تجوید، اصول قرائات، جلسات تلاوت قرآن، پیگیری آموزشی و جلسات پخش زنده است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • صدور گواهی حفظ قرآن برای ۸۰۰ هزار نفر از شرکت‌کنندگان در طرح «زندگی با آیه‌ها»
  • ترجمه «قلمروزدایی علم و دین» روانه بازار نشر شد
  • نحوه دریافت کارت ورود به جلسه آزمون اعطای مدرک به حافظان قرآن
  • موزه پبده از بی نظیرترین موزه‌های کتب و نسخ خطی قرآن کریم
  • مشارکت ۳۲۵ نفر در مسابقات قرآنی شرکت گاز خراسان جنوبی
  • اهانت مجدد به قرآن کریم در استکهلم
  • «مقرأة الحرمین» خدمتی برای تصحیح قرائت، یادگیری تجوید
  • دو ایرانی در مسابقات قرآن مالزی
  • لزوم پرهیز از مجادله‌های بیهوده در سطح جامعه
  • گسترش جلسات سنتی قرآن کریم در حرم مطهر رضوی